|
Post by Admin on Mar 17, 2017 8:15:15 GMT 2
Ailesi uzun yıllar önce Türkiye'ye göçmüş bir arkadaşım yazlık evler hakkında konuşurken söylemişti, insanların kendi çaplarında yeryüzündeki cenneti arayışıdır yazlık ev diye. Bu arayış yurtdışı için de geçerli değil mi?
Yurtdışında uzun bir süre yaşamış olan bir kişi olarak dünyanın en yaşanılası ülkeleri tarzı listeleri çok yanlış ve gereksiz bulurum. Bu ülkeler nelerdir? İsviçre, İsveç, Yeni Zelanda, bir seferinde İzlanda'yı görmüştüm (!) vs vs.
Pek çok mekanik ölçüm metodu ile bu listeler hazırlanır ki ben buna hiç katılmam. Otobüs, tren satinde gelir, trafikte ölmezsiniz, hava temizdir, terör saldırısı yoktur, sabah 3'de sebepsiz yere tutuklanmazsınız vs tamam bunlar çok iyi ama biz Türkler (en azından ben, benim algım) insan canlılığının, hayatın renklerinin olduğu yerde daha mutlu oluruz. Yani Akdeniz ve Latin kültürlerinde.
Benim tercihim, öncelik sırasız, Portekiz, İspanya, Fransa (güney), İtalya ve Yunanistan olacaktır. Bunların hepsini gördüm ve sevdim. Fransa'da bir müddet yaşadım. ABD'de uzun süre yaşadım, o kadar mutsuz ve yanlızdım ki, orada çok iyi para kazanmama rağmen Türkiye'ye döndüm. Başka ülkelerde olabilir, aklımda Mauritius var, keşfe gideceğim ama iş sebebiyle bu yıl mümkün değil. Bu tabii işin rüya kısmı olabilir. Gerçek kısmı ise dil, istihdam, okul gibi kavramlarla ilişkili. Ama ne olursa olsun insanın rüyasından kopmaması gerektiğini düşünüyorum.
|
|